Spodnje Podravje: Spor med občino in muzejem pristal na sodišču
Štajerski Tednik
Tipografija

Po tem, ko je Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož preko odvetniške pisarne občino Središče ob Dravi pozval k poplačilu vseh zapadlih računov v višini nekaj več kot 18.000 evrov, je občina vložila ugovor. Spor je pristal na ptujskem okrožnem sodišču.

Kot smo poročali, se na Ormoškem že skoraj leto dni dajejo okrog problematike financiranja ormoške enote Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož (PMPO). Zgodba se je začela, ko je središka občina kot ena od soustanoviteljic muzeja sprejela odločitev, da slednjega zapušča in posledično prenehala financirati muzejsko dejavnost. Po prepričanju direktorja muzeja Aleksandra Lorenčiča pa bi sklep o izstopu omenjene občine iz soustanoviteljstva PMPO morale potrditi tudi preostale občine soustanoviteljice. »Ker do tega ni prišlo, je obstoječi temeljni akt o ustanovitvi zavoda še vedno veljaven, v skladu z njim pa tudi obveznosti (so)ustanoviteljev,« je že pred časom razložil direktor Lorenčič.

Izpadlih 18.000 evrov pokril muzej

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300