Ciglar: „Ker občina Ptuj ne vzdržuje svojega objekta, nastaja škoda na mojem!“
Štajerski Tednik
Tipografija

Dani Ciglar je hišo na Zagrebški cesti na Ptuju, v kateri živi, kupil pred tremi leti. Navdušenje, da je končno pod svojo streho, pa se je hitro razblinilo. Ob njegovem objektu namreč stoji še ena hiša, delno v občinski lasti, ki pa je v zelo slabem stanju. Ker se ne vzdržuje primerno, se škoda pojavlja tudi na Ciglarjevi hiši. Dodatno težavo mu predstavlja dejstvo, da se v zapuščeni sosednji podrtiji zbirajo podgane in kače. „Bojim se, da bo mojega otroka kaj ugriznilo ali pa, da mu bo enostavno kaj padlo na glavo,“ pravi.

Tričlanska Ciglarjeva družina, ki je pred tem živela v najemu, si je pred tremi leti svoj dom ustvarila na Zagrebški cesti 50 na Ptuju. Pred tem je tam živel starejši par, ki naj bi se po besedah Ciglarja, dalj časa boril z občinsko birokracijo, a neuspešno. „Zato sem se odločil, da svojo zgodbo predstavim javnosti. Enostavno se drugače nič ne spremeni. V sosednji hiši se zbirajo podgane, kače, polži. Zateka nam tudi zaradi sanacije strehe, ki so jo oni izvedli na svojem objektu. Enostavno smo v taki situaciji, da ne vemo, kaj storiti. Imam triletnega otroka, najbolj me je strah zanj,“ pravi naš sogovornik.

Težave naj bi se začele kmalu po tem, ko so se vselili v svojo hišo: „Prejšnji lastnik se je več let prepiral z občino, prosil jih je, naj to sosednjo hišo podrejo. Pa ni dosegel nič. Sam sem jih prijavil na inšpekcijo. Lani, po obisku inšpektorja, je bila postavljena tabla, da gre za nevarni objekt. Nato so sanirali streho in s tem je zadeva za njih zaključena. Zahtevamo, da to podrtijo v celoti podrejo, ker to, kar so storili, ni celovita rešitev, ali pa jo uredijo na način, da sosedje ne bomo imeli škode,“ pravi Ciglar.

Sanirali streho na podrtiji, ki bi jo bilo treba podreti

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 17:45

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300