Sveti Tomaž: Kritike zaradi vlaganja proračunskega denarja v smučišče
Štajerski Tednik
Tipografija

Na smučišču Globoki klanec v občini Sveti Tomaž bodo ta konec tedna zagnali vlečnico in odprli smučišče. Kljub snežni suši je članom tamkajšnjega smučarskega kluba uspelo umetno zasnežiti spodnjo polovico proge. Smučišče se sicer po lanski neuspešni sezoni srečuje s finančnimi težavami, hkrati pa tudi s kritikami o smiselnosti zasneževanja in vlaganja proračunskega denarja, ki jih nanj naslavljajo nekateri domačini.

Po tem, ko so člani februarja lani, ko je zahladilo, zagnali štiri snežne topove ter aktivno začeli zasneževati celotno progo na tomaževskem klancu in nastreljali od 5.000 do 7.000 m3 snega, jim je tik pred koncem zagodlo vreme. Sezono je odnesla odjuga, smučišče pa tako ni obratovalo niti en sam dan. Kljub temu so nastali visoki stroški, saj je izdelava snega precej draga, na vodstvo kluba pa so letele številne kritike.»Sneg je treba delati, ko so za to pogoji in mi smo lani imeli odlične. Nikakor pa mi nismo krivi, da je bilo potem skoraj 20 stopinj Celzija. Sezone je bilo konec, saj smo imeli v dolini tudi velike probleme z vodo in blatom, čeprav se je sneg še dolgo obdržal,« je povedal predsednik smučarskega kluba Ivan Grašič.

Smučišče, tudi če ne obratuje, je velik strošek

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 00:56

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300