Ptuj: Na parkiriščih pred bloki lahko brezplačno parkira kdorkoli
Štajerski Tednik
Tipografija

Prebivalci večine blokov na Ptuju opozarjajo na nevzdržno stanje zaradi premajhnega števila parkirišč. Že dalj časa jih je za vse njihove avtomobile bistveno premalo, z zmanjšanjem kapacitet (tudi brezplačnih) v centru Ptuja pa se problem le še stopnjuje. Tudi delavci in tisti, ki se odpravijo po opravkih v mesto, vedno pogosteje parkirajo prav v blokovskih naseljih. Praviloma sicer povsem legitimno, saj parkirišča pred bloki v večini primerov niso last lastnikov stanovanj.

Svoje težave so izpostavili tisti, ki stanujejo v Ciril-Metodovem drevoredu, Ulici 5. prekomorske, Ulici 5. maja, Osojnikovi ulici in številnih drugih. Vsi skupaj opozarjajo, da se problem z iskanjem parkirnih mest iz dneva v dan stopnjuje in da bo nujno treba najti rešitev.

Na prvi pogled je pred bloki kar nekaj parkirnih mest, še vedno pa za vse stanovalce, ki imajo v povprečju po dva avtomobila na stanovanje, premalo. Medtem ko so v novejših blokih tudi parkirna mesta last stanovalcev (zanje so tudi plačali kupnino), v starejših praviloma ni tako. Zato je boj toliko bolj neusmiljen. Pred večino blokov lahko namreč parkira kdorkoli, saj so parkirišča na javni površini. Res je sicer, da so ta parkirišča namenjena predvsem stanovalcem, je pa dejstvo, da je parkiranje dovoljeno vsem pod enakimi pogoji. Zato se tam vedno pogosteje pojavljajo avtomobili delavcev in obiskovalcev mesta, ki ali ne želijo plačati parkirnine ali enostavno ne najdejo prostora za parkiranje na označenih parkiriščih.

Delavci parkirajo pred bloki, stanovalci ne vedo kam z avtomobili

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 00:10

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300