Kmetijska zadruga Lenart na kolenih - jo bo rešila ptujska zadruga?
Štajerski Tednik
Tipografija

Govorice, ki so se širile že dlje časa, da namreč lenarška kmetijska zadruga komaj še drži glavo nad vodo, so na zadnjem občnem zboru potrdili njeni člani, ko so svojemu vodstvu dali zeleno luč za začetek aktivnosti za pripojitev k ptujskim kolegom.

V tem trenutku sicer naj še ne bi bilo govora o dejanski pripojitvi, ampak so lenarški zadružniki le pooblastili svoje predstavnike, da s ptujskimi podpišejo pismo o nameri za pripojitev.

Kot smo neuradno izvedeli, so se težave na obzorju za KZ Lenart kazale že leta 2017, ko je tedanje vodstvo še zagotavljalo, da je vse v najlepšem redu, čeprav so bili mnogi z njo nezadovoljni in so jo zapustili, zato se je članstvo močno zmanjšalo.

Zares počilo pa naj bi leto kasneje, 2018, ko je zadruga dobaviteljem in kmetom dolgovala že skoraj pet milijonov evrov, gotove poslovne smrti pa jih je z odrešilnim interventnim kreditom lani spomladi rešila »zadružniška« Deželna banka Slovenije, ki je dolgo veljala za neusahljiv vir financiranja tistih zadrug, ki so se lepo razumele s Petrom Vriskom, predsednikom Zadružne zveze Slovenije. Kljub temu pa so bile police v desetih prodajalnah Kmetijske zadruge Lenart, imajo jih v Lenartu, Benediktu, Cankovi, Sveti Ani, Kuzmi, Cerkvenjaku, Jurovskem Dolu, Rogašovcih, Šalovcih in Veržeju, tako rekoč prazne.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 08.04.2020 22:21

    Na ljubljanski zahodni obvoznici je zaprt uvoz Brdo proti razcepu Kozarje.Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300