„Rdeče šole“ niso prodali za 365.000 evrov, a so jo ponudili za še višjo ceno
Štajerski Tednik
Tipografija

Prodaja stavbe na Raičevi 2 je ena tistih zgodb z dolgo brado. Najprej so se je želeli „rešiti“ šolniki, saj so bili prostori zanje povsem neprimerni. Po selitvi šole dr. Ljudevita Pivka leta 2016 na novo lokacijo, pa je stari objekt ostal prazen in zaradi stanja neuporaben. Krasi ga le velika okovana veriga z veliko ključavnico na vhodnih vratih.

Leta 2017 je mestni svet sprejel sklep, s katerim je soglašal s prodajo stavbe na Raičev ulici 2 na Ptuju, ki je v občinski lasti. Kljub dilemam o tem, ali naj se jo sanira ali ponudi v prodajo, je obveljala druga varianta. Sledili so poskusi prodaje na dražbah, a so bili prav vsi doslej neuspešni. Še več, interesa za nakup niti na eni dražbi ni pokazal nihče. Za nobeno ni bila vplačana niti varščina.

Leta 2018 je bivši župan Milan Senčar sicer zatrjeval, da so imeli resnega kupca za skoraj 2.000 m2 veliko stavbo, ki pa naj bi odstopil od nakupa. Razlog: opravljen statični preizkus stavbe, ki naj bi pokazal, da bi bilo stavbo najbolje podreti in graditi novo. Ker ni spomeniško zaščitena, je to tudi možna varianta, a naj bi Zavod za varstvo kulturne dediščine (ZVKDS) zahteval, da se pred začetkom izgradnje pridobi njihovo soglasje, saj gre za vplivno območje gradu.

Ironija, s katero se Ptuj srečuje že vrsto let, je, da so na eni strani velike potrebe po selitvi nekaterih zavodov, na drugi pa prazni, a dotrajani in za uporabo neprimerni prostori. Raičeva se je dalj časa omenjala kot potencialna lokacija za Glasbeno šolo Karola Pahorja, pa tudi s tega ni bilo nič. Ne glede na namembnost je jasno, da je trenutno stanje najslabše in da še ena prazna, propadajoča stavba v centru mesta nikomur ni v ponos.

Številni neuspešni poskusi prodaje 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 00:10

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300