Destrnik: Inšpektor upokojencem prepovedal uporabo kegljišča
Štajerski Tednik
Tipografija

Nadzor nad izvedbo investicije, v kateri so s svojimi žulji in materialom aktivno sodelovali destrniški upokojenci, je pokazal na številne nepravilnosti, veliko slabe volje pa je tudi zaradi lastništva, ki pripada občini in ne društvu upokojencev.

Spomnimo, da so se člani Društva upokojencev sveti Urban – Destrnik z velikim zanosom vključili v gradnjo športnega centra, saj so prispevali ogromno delovnih ur pa tudi kar nekaj gradbenega materiala. Občina Destrnik in društvo sta sklenila pogodbo o sofinanciranju gradnje centra, in sicer je bila investitorica občina, društvo pa sofinancer. Čeprav objekt, ki se ga je gradilo še pod prejšnjim županom Vladimirjem Vindišem, ni dobil uporabnega dovoljenja, so ga upokojenci ves ta čas kljub temu uporabljali, obenem pa občino opozarjali, da zadevo pravno uredi.

Destrniški nadzorni odbor je pregledal izvedbo projekta, o ugotovitvah pa je predsednik Matija Zorec poročal svetnikom na januarski izredni seji občinskega sveta, ki so se je v velikem številu udeležili tudi upokojenci, da iz prve roke izvedo kaj več o usodi svojega centra.

Da je občina kot lastnica objekta v prekršku, ker dopušča uporabo večnamenskega centra, ki nima uporabnega dovoljenja, je ena od ugotovitev nadzornega odbora. »Če pride do škodnega dogodka, to pomeni posledice za lastnico, torej občino. Zavarovalnica bi v takem primeru terjala odškodnino od občine,« je pojasnjeval Zorec in še dodal: »Ker je lastnica zemljišča občina, poseduje tudi nepremičnino, ki stoji na njej. Sofinancerska pogodba, ki jo je društvo sklenilo z občino, še ne prinaša lastništva na objektu. Vem, da so upokojenci veliko vložili v ta projekt in se maksimalno angažirali za njegovo realizacijo, a njihov vložek žal ne pomeni tudi lastništva. Če bi pridobili stavbno pravico do objekta, bi bila zgodba drugačna.«

Odločba o rušenju obeh nadstreškov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300