Podravje: Zdesetkane šolske klopi zaradi virusov in prehladov
Štajerski Tednik
Tipografija

Napovedan vrhunec epidemij viroz, prehladov in gripe te dni pošteno prazni tudi osnovnošolske razrede. Ponekod se sicer še uspešno borijo proti izbruhu bolezni, drugje pa zaradi večjega števila izostankov pouk že prilagajajo.

V Osnovnih šolah v občinah Majšperk, Ormož, Starše, Destrnik, Miklavž pri Ormožu, Trnovska vas, Žetale in Vitomarci v preteklem tednu še niso zabeležili pogostejšega izostajanja od pouka zaradi bolezni. Podobno je bilo tudi na OŠ Mladika, kjer je izmed 385 vpisanih otrok trenutno le 18 učencev odsotnih od pouka.

Ravnatelji se bojijo, da je to šele začetek

Ravnatelj OŠ Breg Bogomir Širovnik je opozoril: „Za zdaj se še dobro držimo, glede na opažanja pa menim, da smo tik pred izbruhom prehladov. Na hodnikih je že slišati več kihanja in kašljanja. Danes so starši med poukom že prihajali po otroke, prav tako pa se tudi pri zaposlenih že čuti bližajoče poslabšanje zdravstvenega stanja.“

Tako je tudi v OŠ Juršinci. Ravnateljica Jelka Svenšek je povedala: „Tudi pri nas so viroze, a za zdaj še ni tako dramatično. Od 250 vpisanih otrok jih je manjkalo okrog 24. Bojim se pa, da je to šele začetek.“ Pouka v teh šolah še ne prilagajajo.

Več odsotnosti od pouka so že zaznali v OŠ Ljudski vrt s podružnico Grajena, Breg in Olga Meglič, pa tudi v OŠ v Markovcih, Gorišnici, Podlehniku, Središču ob Dravi, Vidmu in v Kidričevem. V omenjenih šolah občuten upad prisotnosti učencev v posameznih oddelkih že močno vpliva na potek pouka.

V razredu je od 27 sedelo le sedem učencev

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 06:06

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300