Dežurna lekarna: Zaradi nočnih nakupovalcev bolni čakajo
Štajerski Tednik
Tipografija

S porastom gripe in prehladnih obolenj se je močno povečal obisk dežurne službe v lekarni. V dežurno lekarno pa množično prihajajo ljudje „po nakupih“, pri tem pa se ne ozirajo na bolne ljudi, ki jim je dežurna služba v prvi vrsti namenjena.

Ta se začne vsak dan ob 20. uri in traja do 7. ure naslednjega dne, v soboto pa ob 14. uri in traja do ponedeljka, do 7. ure. V glavni lekarni JZ Lekarne Ptuj v Trstenjakovi dežurajo tri tedne v mesecu, en teden pa lekarna Top-lek.

Farmacevti razumejo, da nihče ne more načrtovati bolezni, gripe, prehlada, zobobola, nenadnega hudega glavobola itd., zato tudi izdajajo in prodajajo zdravila brez recepta in druge izdelke, ker razumejo stiske ljudje in želijo pomagati, kolikor je mogoče ne glede na določila zakonodaje. Problem pa so ljudje, ki prihajajo po nakupih, ker jim je zmanjkala kozmetika, hrana za otroke, so ostali brez prehranskih dopolnil, kar pomeni, da stvar ni nujna.

Prihajajo pa tudi z recepti, predpisanimi v zadnjem mesecu v rednih ambulantah in z obnovljivimi recepti za zdravljenje kroničnih bolezni, na katere v lekarni še vedno izdajajo zdravila. Zaradi nakupov v dežurni službi na zdravila po nepotrebnem čakajo ljudje, ki so bolni.

Bolnik z visoko temperaturo čaka v vrsti, ker nekdo kupuje kozmetiko ...

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300