Ptuj : Kako dolgo se bo Ljudski vrt še utapljal v poplavah
Štajerski Tednik
Tipografija

Da bi ptujska občina lahko pristopila k urejanju dokumentacije za izgradnjo suhega zadrževalnika, s katerim bi zagotovili protipoplavno varnost na območju Ljudskega vrta, nujno potrebujejo državna zemljišča oz. soglasje gospodarskega ministrstva. Obenem so zaprosili za brezplačen prenos še ene parcele, na kateri želi občina urejati dodatne rekreacijske površine, gostinski lokal, stranišča ... Na ta način bi se celovito uredil ribnik in območje okrog njega.

Težave s poplavljanjem ribnika v Ljudskem vrtu so v zadnjih letih vedno pogostejše in vedno bolj ogrožajoče. V ribnik se namreč stekajo hudourniške vode, ki jih enostavno ne more več odvajati. Posledica tega je prelivanje v smeri nižje ležečega cestišča in šole. „Zadnja leta smo priča, da ob vseh malo močnejših nalivih prihaja do prelivanja vode iz ribnika, posledica pa je poplavljanje nižje stoječe OŠ Ljudski vrt in Župančičeve ulice, kar povzroča veliko škodo. Za rešitev te problematike je občina naročila izdelavo idejne zasnove za preprečitev nadaljnjih poplavljanj območja. V njej je podana tudi rešitev na način, da se v ta namen uporabi del parcel ob ribniku, ki pa so v državni lasti. Z izgradnjo nasipa in izlivnega objekta bi se zadržana voda nadzorovano odvajala v obstoječi odvodni sistem,“ pojasnjuje ptusjka županja Nuška Gajšek.

Državno zemljišče nujno za začetek del

Povečali bi tudi rekreacijske površine in zagotovili gostinsko ponudbo

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300