Videm: „Raziščite, kam je šlo več kot milijon evrov!“
Štajerski Tednik
Tipografija

Med predsednikom nadzornega odbora (NO) občine Videm Dušanom Pernekom in svetnikom Andrejem Rožmanom je ogenj nesoglasij začel tleti že na decembrski seji občinskega sveta, na februarski pa je kar konkretno zagorel in dvigoval temperaturo od začetka do konca seje.

NO občine Videm se je minulo leto ukvarjal s pregledom projekta gradnje kanalizacije Tržec–Jurovci. Poročilo je predsednik Pernek podal na decembrski seji, a svetnik Rožman s slišanim ni bil zadovoljen. Neomajno je vztrajal, da bi moral NO ugotovitve bolj specificirati, da bi se natančno vedelo, zakaj se je investicija podražila. „Koliko dodatnih ur dela in kje se je izvedlo, koliko dodatnega materiala in kam se je vgrajeval, koliko je kaj stalo … Na ta vprašanja bi morali dobiti odgovore, ne pa samo pavšalne ocene o sklenjenem aneksu in podražitvi,“ je bil decembra kritičen Rožman.

Pernek: „Lahko tudi odstopim“

Predsednik NO Dušan Pernek je sedaj na februarski seji poudaril, da so nadzor opravili dobro in korektno. „Če smo zamočili, pa lahko s tega mesta tudi odstopim. Enako potezo pričakujem od svetnika Rožmana, če se bo izkazalo, da nima prav,“ je dodal. V besedno vojskovanje se je kot mediator vključil župan Branko Marinič in sogovornika pozval k umiritvi strasti. „Ta občinski svet je imenoval in potrdil člane NO. Ne bi želel, da se nekaj podtika. Prepričan sem, da delajo dobro, v dobro občine in občanov. Če pa ima kdorkoli pomisleke, pa naj to argumentira.“ A Rožman je vztrajal pri svojem: „Nadzornemu odboru ne zaupam in ne verjamem. Niso mi predstavili nobene številke. Pisno ne bom nič dokazoval. Sicer pa NO troši naš proračunski denar in teh 5.500 evrov v lanskem letu niso upravičeno potrošili. Z mesta svetnika ne bom odstopil, ker so me izvolili ljudje. Ko boš ti (Pernek) izvoljen od ljudi, pa delaj s svojo funkcijo, kar želiš. Gre za to, da je okoli milijon evrov šlo neznano kam. S tem denarjem bi lahko naredili še kanalizacijo v Lancovi vasi ali pa mogoče še kaj na Selah. Naj NO pride do natančnega odgovora, kam je šel ta milijon evrov, kaj se je dejansko zgradilo in kaj plačalo. Občina so ljudje, to je denar od občanov. NO bi moral to razjasniti. Zahtevam, da mi za vsak m3 materiala navedete, koliko se ga je porabilo, kam vgradilo in za kakšno ceno. Dokler teh podatkov ne bom dobil, ne verjamem nikomur.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300