Podravje: Lani za učitelje in druge pedagoške poklice v regiji razpisali 187 služb
Štajerski Tednik
Tipografija

Pedagoški kader pogosto tarna zaradi pomanjkanja služb. Nemalokrat je slišati, da mladi učitelji ne morejo do dela. Ko smo pred časom v uredništvu Štajerskega tednika pripravljali članek na temo brezposelnosti in zaposlovanja, nasploh za vse profile in kadre, smo na trnek ujeli podatek, ki je presenetil. Med vsemi razpisanimi delovnimi mesti na ptujski območni službi Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZZ) je bilo za višje izobraženi kader (končana 1. ali 2. bolonjska stopnja) največ služb namenjenih šolnikom. Učiteljev so iskali celo bistveno več kot zdravnikov, za katere vemo, da jih kronično primanjkuje in je po njih veliko povpraševanje.

Glede na razpisana delovna mesta je lani na območju Spodnjega Podravja zaposlitveno priložnost dobilo 59 predmetnih učiteljev v osnovnih šolah, 40 učiteljev razrednega pouka, 25 strokovnjakov za svetovanje in organizacijo vzgojno-izobraževalnega dela, 25 strokovnjakov za socialno delo in svetovanje (nekaj od teh so jih sicer lahko zaposli še kje drugje kot v šolstvu), 23 strokovnjakov za vzgojo in izobraževanje oseb s posebnimi potrebami, 15 učiteljev glasbe v glasbenih šolah, 11 srednješolskih učiteljev, 10 vzgojiteljev (ali pomočnikov) in sedem govornih terapevtov. Razpisanih je bilo še 11 delovnih mest za vodilne kadre oz. ravnatelje.

Katere šole so zaposlovale največ

Med šolami, ki so razpisale največ prostih delovnih mest, sta obe šoli s prilagojenim programom za otroke s posebnimi potrebami: ormoška OŠ Stanka Vraza je objavila 15 prostih delovnih mest, ptujska OŠ dr. Ljudevita Pivka pa 17. Relativno veliko delovnih mest za strokovni kader je razpisala tudi OŠ Videm. Iskali so 16 pedagoških sodelavcev. Sledijo glasbena šola Ormož z 11 razpisanimi prostimi delovnimi mesti, OŠ Juršinci, Ljudski vrt in Olge Meglič Ptuj (vsaka 9), OŠ Dornava (8) in OŠ Destrnik-Trnovska vas ter Cirkulane-Zavrč (vsaka 7).

Predsednica društva ravnateljev ptujskega območja in ravnateljica OŠ Cirkovce Ivanka Korez je pojasnila, da so šole v lanskem letu res ponujale nekoliko več zaposlitvenih priložnosti.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 06.04.2020 06:09

    Zastoj tovornih vozil je pred predorom Karavanke proti Avstriji, približno 1 km.Zaradi požara je zaprta regionalna cesta Kneža - Podbrdo[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300