Ptuj: Gradbeni inšpektor odredil zaprtje poligona varne vožnje
Štajerski Tednik
Tipografija

Junija 2017 je bil na Dornavski cesti na Ptuju, nasproti pokopališča, namenu predan urejen poligon varne vožnje. Investicija je bila pogoj, da se lahko na Ptuju opravljajo obvezne ure, ki so potrebne za pridobitev vozniškega izpita. Zdaj je inšpektor odredil zaprtje poligona. Če se zadeve ne uredijo do začetka maja, bodo avtošole kandidate morale voziti v Maribor in Mursko Soboto.

V vadbeni poligon za motoriste in voznike začetnike, ki se razprostira na 5.000 m2, je občinsko podjetje Javne službe vložilo 122.000 evrov. Decembra lani pa je gradbena inšpekcija izrekla ukrep prepovedi uporabe poligona. Kot je navedeno, velja prepoved uporabe od 1. maja 2020. Vrsta kršitve pa: nelegalna uporaba objekta.

Hodnik: »Če ne bi uredili poligona, bi bile cene storitev avtošol višje«

Direktor Javnih služb Alen Hodnik je potrdil, da so seznanjeni z odredbo inšpektorja in posledičnim zaprtjem poligona za avtošole. Kot je dejal, so na degradiranem območju, ki je že bilo delno asfaltirano, poligon za avtošole uredili, saj niso želeli, da bi se bodoči vozniki morali na praktične ure vožnje voziti v oddaljene kraje, namesto da bi jih opravljali na lokalnem območju. To bi namreč zelo verjetno posledično pomenilo podražitev cen storitev avtošol, saj bi morali kandidati ta del opravljati v Mariboru ali Murski Soboti.

Z ureditvijo poligona so zakonskim pogojem zadostili in skoraj tri leta so zadeve potekale brez zapletov. Konec lanskega leta pa je stvari pod drobnogled vzela gradbena inšpekcija.

V prostorskem planu čez obstoječi poligon vrisana cesta

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 06:06

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300