Spor med Občino Središče in pokrajinskim muzejem edinstven v državi
Štajerski Tednik
Tipografija

Središka občina in Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož se še naprej dajeta okrog nefinanciranja ormoške enote muzeja. Nastalo situacijo naj bi reševali z mediacijo na sodišču, a pričakovati je, da ne bo prinesla rešitve.

Nazadnje smo poročali, da se je zadeva znašla na ptujskem okrožnem sodišču, saj je središka občina vložila ugovor, po tem ko je PMPO preko odvetniške pisarne občino pozvala k poplačilu vseh zapadlih računov v višini nekaj več kot 18.000 evrov. Občina je najela odvetniško družbo Čeferin in prijatelji.

S Čeferinom bodo dokazovali »svoj prav«

Kot kaže, pa tako muzej kot občina ostajata vsak na svojem bregu. »Muzej je želel izvesti izvršbo, kar smo preprečili. Zadeva je pristala na sodišču, ki najprej predlaga mediacijo. Dejstvo je, da nas v soustanoviteljstvo zavoda ne morejo prisiliti. Takšno je tudi stališče kulturnega ministrstva. Menim tudi, da bi moral direktor muzeja po tem, ko je prejel naš sklep o izstopu iz zavoda, predlagati nov odlok o ustanovitvi PMPO, a ni. Na mediacijo smo pripravljeni z odvetnikom in z argumenti, ki smo jih jasno zapisali. Teh je več; med drugim tudito, da preostalih 16 ptujskih občin za muzej ne plačuje nič. In če bo treba, se bomo tožili,« je na zadnji seji svetnikom pojasnil župan Jurij Borko.

Sodne prakse za takšen primer v državi še ni ...

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 17:20

    Zaradi okvare vozila je na razcepu Dragučova zaprt vozni pas iz smeri Lendave proti Šentilju.Zastoj tovornih vozil je na dolenjski[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300