Delavci Boxmarka bodo prve odpovedi prejeli naslednji teden
Štajerski Tednik
Tipografija

Medtem ko večina v Spodnjem Podravju ta čas veseljači s pustom, pa delavke kidričevskega Boxmarka zadnje dni v februarju pričakujejo bolj kot ne z grenkim priokusom. Seznami z imeni delavcev, ki bodo prejeli odpovedi delovnega razmerja, naj bi že bili oblikovani.

Vodstvo podjetja Boxmark Leather je konec januarja uradno napovedalo zmanjševanje števila zaposlenih. Na Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) so podali program presežnih delavcev, o nameri zmanjševanja števila zaposlenih so obvestili tudi sindikat. Direktor ptujske območne službe (OS) ZRSZ Tomaž Žirovnik je dejal, da naj bi se po podatkih, s katerimi razpolagajo, v tem tednu zaključevali seznami z imeni delavcev, ki jim bodo iz poslovnih razlogov vročene odpovedi. »Najverjetneje bo vročanje potekalo ob koncu tega meseca. Dogovorjeno je, da nas bodo iz družbe Boxmark Leather sproti seznanjali z vsem potrebnim za čim boljšo pripravo nadaljnjih postopkov, ki jih bo izvajal ZRSZ. Predstavniki OS Ptuj ZRSZ bomo tudi vabljeni, da se udeležimo skupnih sestankov pred vročanjem odpovedi, z namenom predstavitve in seznanitve možnosti, ki jih imajo delavci v odpovednem roku, v zvezi s prijavo v evidenco iskalcev zaposlitve ter nato, po izteku odpovednega roka, prijavo v evidenco brezposelnih oseb,« je povedal Žirovnik.

Ukinjajo nedobičkonosne dejavnosti

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 17:45

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300