Spletno nakupovanje: »Naročajte običajne izdelke in živila, ne ekstravagantnih malenkosti«
Štajerski Tednik
Tipografija

Sprehode med trgovinskimi policami je te dni zamenjalo spletno nakupovanje. Spletne trgovine slovenskih živilskih trgovcev so na robu zmogljivosti, zato prosijo potrošnike, naj nakupe omejijo na najnujnejše in da naj bodo potrpežljivi ter da naj ne kopičijo zalog.

Povpraševanje v Spletni trgovini Mercator strmo narašča vse od konca meseca februarja in je zdaj skoraj preseglo tekoče zmogljivosti, so priznali. »Število naročil, ki jih dnevno dobavimo, se je v primerjavi z obdobjem pred izbruhom koronavirusa podvojilo, povpraševanje kupcev pa je še precej večje,« so dejali v Sparu.

Dostavljalci delajo brez predaha

Kupci so nemudoma posvojili in usvojil spletno nakupovanje in brez zadržkov zamenjali sprehode med trgovskimi policami s klikanjem na izdelke in dostavo. Povpraševanje je tako veliko, da so v večjih slovenskih mestih (Ljubljana, Maribor, Koper, Kranj, Celje, Novo mesto) zapolnjeni vsi termini za dostavo do 26. marca, so dejali v Mercatorju 18. marca. »Za naročila v drugih mestih je še nekaj prostih terminov. Samo nekaj je krajev oziroma območij v Sloveniji, kamor Mercator spletna trgovina ne seže, in sicer manj kot 3 % vseh naslovov v Sloveniji. Zaposleni in dostavljavci (zunanji izvajalci) delajo praktično ves čas, resnično predano in požrtvovalno, za kar jim gre vsa zahvala in pohvala, obenem pa prosimo kupce, naj nakupe v spletni trgovini omejijo na nujno in potrebno, torej na živila in običajne izdelke za gospodinjstvo, ne pa ekstravagantne malenkosti,« prosijo v Mercatorju.

Prizadevajo si, da bi pospešili postopek spletnega naročanja, zaposlili so nove sodelavke in sodelavce, a so zaradi bolniške ali drugih razlogov ostali brez zaposlenih, ki običajno rokujejo s spletno trgovino. »Mercator spletna trgovina torej deluje, kolikor je v danih razmerah možno, do skrajnih zmogljivosti, zato prosimo kupce za strpnost in razumnost pri naročanju.«

Najboljši čas za nakup malo po polnoči

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 05:32

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300