Ormož: Poziv ravnatelja za prihod na delo razburil zaposlene
Štajerski Tednik
Tipografija

Na Ormoškem je te dni del javnosti vznemirila poteza ravnatelja OŠ Ormož Aleksandra Štermana, ki je poklical tehnično osebje na delovno mesto. V času, ko pouka ni in je šola zaprta, bi naj razkužili šolske prostore, saj je bilo pred zaprtjem šolskih vrat precej učencev bolnih zaradi gripe. Očitno pa je bila njegova namera »strel v prazno«. Nekateri izmed tistih, ki bi morali priti na delo, namreč menijo, da gre za neodgovorno potezo, ker zaposleni nimajo ustrezne zaščitne opreme. V strahu za svoje zdravje pa naj bi bili tudi zato, ker se je ravnatelj pred kratkim vrnil iz tujine in bi moral biti v izolaciji.

Ravnatelj je najprej pojasnil, da je res bil v tujini, vendar v krajih, kjer ni epidemije. Kljub temu je opravil test, ki je bil negativen. Povedal je še, daso bili prejšnji teden vsi zaposleni na izrednem dopustu. V tem tednu pedagoški delavci delajo od doma, medtem ko naj bi se - ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov - na delovno mesto vračal le del zaposlenih.

Šola je ogromna, delavci ne bi bili v stiku

»Pri načrtovanju dela tehničnega osebja smo bili v telefonskem stiku z zaposlenimi, ki so izrazili željo, da pridejo na delovno mesto. Zaradi velikosti zavoda in razpršenosti delovnih mest bi delavci v primeru prihoda na delo opravljali delo sami, brez neposrednega ali posrednega stika z drugimi delavci. Tudi v kuhinji. V nobenem primeru ne bi kršili odloka o prepovedi javnega zbiranja več kot pet oseb. Tako so bili minuli petek tehnični delavci obveščeni, da lahko pridejo v ponedeljek na delo v prilagojeni obliki in da morajo strogo upoštevati navodila za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19 virusom. Dejstvo je, da smo pred odlokom o prepovedi izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela v šoli imeli veliko otrok bolnih zaradi gripe in drugih sezonskih obolenj, zato je nujno potrebno, da pred vrnitvijo otrok v šolske klopi prostore šole v celoti dvakrat razkužimo. Upoštevati moramo, da je celotna površina šole okrog 6.500 kvadratnih metrov,« je razmere pojasnil Šterman.

Lahko bi koristili čakanje na domu ali dopust, ampak tega niso želeli

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 05:32

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300