Avtobusni prevozi: »Nobenega nadzora ni, kdo vozovnico plača in kdo ne«
Štajerski Tednik
Tipografija

Omejeno število potnikov avtobusnim prevoznikom za zdaj ne povzroča težav, a že prihodnji teden, ko se odpirajo šole, bi lahko bila situacija povsem drugačna. Avtobus za 50 potnikov namreč lahko sprejme več kot pol manj ljudi. Ker pa avtobusnih vozovnic za zdaj ni mogoče kupiti na avtobusu pri vozniku, prav tako pa ni nobenega nadzora nad tem, ali imajo potniki kupljene vozovnice, se te dni nemalokdo vozi brezplačno.

Ta teden je po približno dveh mesecih znova stekel javni potniški promet. Kot so sporočili z družbe Arriva Slovenija, ta poteka po nespremenjenih voznih redih in v skladu s higienskimi in varnostnimi priporočili NIJZ. Avtobusi zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa lahko sprejmejo omejeno število potnikov. Kljub temu pa težav za zdaj niso imeli, saj večje gneče v prvem tednu niso zaznali. »Vsi potniki, ki so želeli potovati z našimi avtobusi, so varno in pravočasno prispeli na cilj,« so zatrdili.

»Sprašujejo, kako mi lahko plačajo karto«

»Nemalo potnikov me sprašuje, kako mi lahko plačajo vozovnico. A jaz ne smem imeti nobenega stika s potniki, od potnika me ločujejo tudi fizične pregrade. Nobenega nadzora ni nad tem, kdo dejansko plača vozovnico in kdo ne, kajti potniki vstopajo z zadnje strani avtobusa. Nekateri so to že ugotovili, tako da že imamo »slepe potnike«. Ne vem, kdo bo to plačal,« pove dolgoletni šofer.

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 05:24

    Zaradi povožene živali je promet oviran na pomurski avtocesti na uvozu Lipovci proti Murski Soboti.Ponekod na Dolenjskem megla v pasovih[…]

radioptuj300