Ptuj, Podravje: Predstava za javnost v bolnišnici se nadaljuje
Štajerski Tednik
Tipografija

Predsednik sveta ptujske bolnišnice Bojan Pahor je dokaj hitro po izvedbi zdaj že slovite novinarske konference v zvezi s premestitvijo okuženih starostnikov iz ljutomerskega doma starostnikov javno okrcal vodstvo, češ da ta poteza ni bila potrebna. Njegovi javni izjavi je sledila še seja sveta zavoda, ki pa so jo tokrat (izjemoma!) zaprli za javnost.

Predsednik sveta zavoda je zapisal, da se sam z obliko komunikacije, ki jo je ubralo vodstvo, ne strinja in da je prav v tem srž celotnega problema.

Potrdil je sicer to, kar so govorili tudi ptujski zdravniki; da oskrbovanci ljutomerskega doma niso bolniki in ne potrebujejo medicinske oskrbe, a je dodal, da so imeli potrjeno okužbo z virusom covid-19 in bi zato potrebovali ustrezno izoliran prostor in zdravstveno nego. Veliko bolj spravljivo je skušal predstaviti dogajanje, povezano z načrti ministrstva. Medtem ko je vodstvo bolnišnice jasno povedalo, da so bili postavljeni pred dejstvo ter da so jim ponudili dve izbiri, je sam zapisal, da jih je 'minister prosil za pomoč'.

Ljutomerski svet zavoda v bran »svojim«, ptujski ne

Zanimivo je, da se je svet ljutomerskega doma starostnikov ob očitkih ministra za zdravje postavil v bran direktorju Tomislavu Nemcu, medtem ko je večina članov sveta SB Ptuj do odločitev vodstva ptujske bolnišnice bistveno manj prizanesljiva. »Svet Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj z večino vseh glasov meni, da je bil, zaradi izjemnih okoliščin v dani situaciji, izbrani način komunikacije, ki je bolnišnici v javnosti povzročil omajan ugled, neprimeren,« so jasno zapisali po seji.

Javnost ne bi smela vedeti in vse bi bilo dobro ...

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 29.05.2020 06:15

    Ponekod na Dolenjskem in na območju Ljubljane megla v pasovih zmanjšuje vidljivost, prilagodite varnostno razdaljo in hitrost.Dela:- Zaprt izvoz in[…]

radioptuj300