Prvi dvig cen v vseh enotah Doma upokojencev Ptuj januarja, drugi marca?
Štajerski Tednik
Tipografija

Povišanju stroškov dela bo posledično sledil tudi dvig oskrbnin v večini domov upokojencev. Med drugim tudi v vseh enotah Doma upokojencev Ptuj. Znesek na položnici bo tako s 1. januarjem 2019 višji za 2 %. 

Zvišanje plač zaposlenih v javnem sektorju (tudi dvig minimalne plače), o čemer se je Vlada RS dogovorila s sindikati, bodo občutili tudi plačniki oskrbnin v domovih za starejše. Cene storitev institucionalnega varstva se namreč morajo uskladiti z dvigom stroškov dela, sicer bodo odhodki presegli prihodke. To razliko pa bodo krili uporabniki storitev oz. plačniki: bodisi svojci bodisi v nekaterih primerih občine.

Tisti izvajalci, ki so se zaradi rasti stroškov dela odločili spreminjati tudi cene oskrbnin, so morali ministrstvu posredovati obvestilo o višini cene, obenem pa pripisati načrtovano rast stroškov dela.

Med tistimi, ki so se odločili predlagati dvig cen, je tudi Dom upokojencev Ptuj. Tak predlog je na decembrski seji potrdil svet zavoda. Predlagali so povišanje cene za 2 %. Osnovna oskrba v enotah v UE Ptuj bi tako znašala 18,80 evra na dan in za Koper 20,28 evra.

Ponoven dvig cen možen že prvega marca

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 17.07.2019 00:43

    Zaradi prometne nesreče je štajerska avtocesta, med priključkoma Celje center in Celje zahod proti Ljubljani, zaprta.Obvoz za vsa vozila je[…]

 

 

radioptuj300