Središče ob Dravi: Plaz pri Črčkovih vse bolj ogroža hišo
Štajerski Tednik
Tipografija

Bojijo se, kaj bodo prinesle naslednje padavine.

»Seveda nas je strah. Plaz se vse bolj širi, sedaj se je že nevarno približal hiši. Zgoraj je že spet vse napokano. Če se pojavi večdnevno močno deževje, potem bomo s hišo vred odplavali v grabo,« sta zaradi plazu v neposredni bližini njune hiše zaskrbljena Marija in Franc Črček iz Obreža iz občine Središče ob Dravi.

Hišo skupaj z gospodarskim poslopjem Črčkovih ogroža precejšen zemeljski plaz, ki se je sprožil decembra lani in se še vedno širi. »Decembra lani, na sam božič, se je utrgal večji del zemlje za gospodarskim poslopjem. Ko sem stopil iz hiše, sem sprva opazil večje količine vode, ki je tekla mimo hiše, potem pa je naenkrat spolzela zemlja vse do stene gospodarskega poslopja. Voda je drla v garažo, žena je do avta prišla s škornji,« pripoveduje Franc Črček, ki pravi, da je na tem mestu že nekoč prišlo do manjšega plazenja, a nikoli v tako veliki razsežnosti.

Ob zadnjem neurju z obilnim deževjem pa se je plaz še dodatno razširil proti stanovanjski hiši. Sedaj je od hiše oddaljen le še kak meter ali dva. V hiši, kjer prebivata dve generaciji, pa se bojijo, kaj bodo prinesle naslednje padavine. »Seveda nas je strah. Plaz se vse bolj širi, sedaj se je že nevarno približal naši hiši. Zgoraj je že spet napokano. Ko bo prišel naslednji dež, bo spolzelo še več zemlje. Spet bodo pritekle ogromne količine vode,« je opozoril Črček in pokazal na plaz tik za gospodarskim poslopjem ter hišo.

»Odplavali bomo v grabo«

Župan Borko: »Plaz bomo sanirali še letos«

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300