Perutnina v razprodajo nepremičnin: Prodajali naj bi tudi gostilne
Štajerski Tednik
Tipografija

Vodstvo ptujskega prehrambnega imperija Perutnina Ptuj je že pod prejšnjimi lastniki, rusko skupino SIJ, napovedalo izključno usmerjenost dejavnosti k temeljnemu poslu, to je vzreja perutnine ter pridelava in predelava mesa. Vse druge dejavnosti, ki jih je družba oblikovala v času, ko jo je vodil Roman Glaser, so postopoma začeli opuščati.

Najbolj korenit rez so naredili na področju gostinstva. Gostilno Ribič, ki je na eminentni lokaciji na robu starega mestnega jedra in ob strugi Drave, so oddali v najem. Gostilno PP v središču mesta so zaprli lani, nekdanji Perutninček pri upravnem poslopju na Potrčevi cesti, ki je nazadnje pod najemnikom posloval kot Don Caffe, je zaprt že nekaj let.

Družba se je zadnja leta oddaljila od izvajanja gostinske dejavnosti v karnevalski dvorani, pa tudi z vinarstvom se nimajo več namena ukvarjati. Predsednik uprave Enver Šišić je ob začetku novega leta za Štajerski tednik povedal, da bodo Ptujsko klet prodali, a da želijo najti strateškega lastnika – takšnega, ki se z vinarstvom že ukvarja, pozna dejavnost in bi jo nadgrajeval.

Z opustitvijo dejavnosti, ki ne sodijo v tako imenovani jedrni posel, so se v podjetju odločili, da nepremičnine, ki jih ne potrebujejo, prodajo.

Dokončnega seznama, katere nepremičnine bodo prodali, še niso sestavili. So pa za naš časopis informacijo, da gredo v odprodajo poslovno nepotrebnega premoženja potrdili:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik

radioptuj300