Odločen NE Štajerski vardi na Ormoškem
Štajerski Tednik
Tipografija

Že ob pogledu na številne točke dnevnega reda junijske seje občinskega sveta je bilo jasno, da bo še enkrat (kot že neštetokrat doslej) potekala pozno v noč. Obširni dnevni red pa so celo najprej razširili, nato pa sejo pozno zvečer predčasno prekinili.

Duhove med svetniki je razburkala že umestitev dodatnih točk na dnevni red. Največ dvomov so svetniki izrazili zaradi predlagane točke „Štajerska varda na območju občine“. Župan Danijel Vrbnjak pa je pojasnil: „Točko sem uvrstil na dnevni red, ker smo imeli neljubo situacijo, ki slabo vpliva na turizem. Prav je, da se osredotočimo na to in se opredelimo. Jasno moramo povedati, da se take stvari v občini ne smejo dogajati in da pri nas niso zaželene. Pomembno pa je tudi, da s tem pokažemo podporo turističnim delavcem, ki jim nekateri ljudje hodijo po posestvu in motijo dejavnost.“

Svetnik Branko Šumenjak pa je vztrajal: „Točka ne more biti uvrščena na dnevni red, če niso razlogi za obravnavo točke nastali po sklicu seje. Jaz sem za to, da se občanov in državljanov ne nadleguje, ampak moramo spoštovati poslovnik.« Naposled so svetniki točko z glasovanjem uvrstili na dnevni red.

Delovanje varde ogroža način življenja domačinov

Svoj pogled na celotno dogajanje je najprej predstavil župan Danijel Vrbnjak. Izpostavil je, da Štajerska varda ogroža način življenja domačinov in razvoj turizma, kar je označil kot nedopustno. „Taka dejanja so nedopustna, zato občinskemu svetu predlagam, da sprejme sklep, po katerem Občina Ormož odreka gostoljubje Štajerski vardi. S tem sklepom želimo podpreti vse naše ljudi in dejavnosti, ki jim aktivnosti omenjene varde niso po volji oz. jim škodujejo. Hkrati ne želimo, da bi se podobna dejanja kogarkoli drugega odvijala na območju naše občine,“ je dejal Vrbnjak. K besedi je povabil svetnika Mateja Hebarja, ki naj bi bil pobudnik za umestitev točke na dnevni red.

Na območju Koga grožnje s smrtjo?

»Ravnanje Štajerske varde je nedopustno, s tem se strinjajo tudi naši občani. Mislim pa, da je pohvalno, da ste kot župan 'šli preko levih, desnih ter takih in drugačnih politik' in se dejansko strinjate z vsebino pobude,“ je dejal Hebar, nato pa predstavil mnenje liste GPS

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prireditvenik

radioptuj300