Ptuj:  Na Potrčevi in Osojnikovi načrtovano novo blokovsko naselje
Štajerski Tednik
Tipografija

Pogoj za začetek novih gradenj na območju Potrčeve in Osojnikove ceste na Ptuju je sprejem občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN). Prav danes se izteče javna razgrnitev za to območje, čemur bo sledila priprava gradiva za obravnavo na mestnem svetu. Če bodo svetniki načrt potrdili, bo to korak v smeri novih gradenj, očitno pa tudi prodaje občinskega zemljišča, na katerem naj bi zasebnik gradil oskrbovana stanovanja.

Po OPPN bi bila na tem območju možna gradnja sedmih stolpičev, v katerih bi bilo med drugim kar sto stanovanjskih enot.

Sklep o začetku izdelave OPPN za območje ob Osojnikovi in Potrčevi cesti, ki ga vodi Skupna občinska uprava občin Spodnjega Podravja, je bil izdan pred tremi leti. Po začetnem zagonu so se zadeve za nekaj časa ustavile, konec lanskega leta pa so kolesje ponovno zagnali in aktivno začeli pridobivati in dopolnjevati potrebna mnenja in soglasja.

Kot so pojasnili na Mestni občini Ptuj, je razlog za začetek postopka predvidena izgradnja oskrbovanih stanovanj ob Potrčevi cesti. Gre sicer za občinsko zemljišče, ki pa ga očitno nameravajo prodati: „Mestna občina Ptuj bo za namen izgradnje varovanih stanovanj parcelo prodajala na javni dražbi.“

Interes za nakup zemljišča naj bi že obstajal, gradil bo predvidoma zasebnik.

Na podlagi prejetih pobud na razgrnjen OPPN bo pripravljeno gradivo za obravnavo na seji ptujskega mestnega sveta. Zadnjo besedo bodo imeli svetniki, ki pa so v večini naklonjeni novogradnjam na tem območju.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300