Dornava: Odstrta še ena tančica v zgodbi o zaposlitvi županove tajnice
Štajerski Tednik
Tipografija

Po objavi članka o novi zaposlitvi v Občini Dornava je na vrata uredništva našega časopisa potrkala nekdanja zaposlena na občini Helena Horvat. Horvatova je po izobrazbi diplomirani upravni organizator, na Občini Dornava je bila kot tajnica župana zaposlena leto in pol, od začetka 2018 do sredine 2019. Začasno je nadomeščala odsotnost delavke, ki je bila na porodniškem dopustu.

Sogovornica se je odzvala na trditev dornavskega župana Janka Merca, da naj ne bi bila zainteresirana za začasno delo tajnice župana. »To ne drži, nihče me ni kontaktiral. Na vsa razpisana delovna mesta v občinski upravi sem se doslej prijavila. Imam tri otroke in še kako mi je v interesu, da si najdem službo,« je poudarila. Njen odziv se nanaša na članek v Štajerskem tedniku, v katerem smo razkrili, da je dornavski župan Janko Merc za nadomeščanje bolniške odsotnosti in predvidenega porodniškega dopusta na delovno mesto tajnice na občini zaposlil sodelavko iz svojega zasebnega podjetja. Odločitev za to zaposlitev je župan v pojasnilu za naš časopis med drugim utemeljeval z besedami, da so kandidatke, ki naj bi jim ponudili začasno delo, med njimi naj bi bila tudi Horvatova, to odklonile.

Župan naj bi jo oviral pri novi zaposlitvi

Helena Horvat se je v upravi občine Dornava kot tajnica župana (funkcionarja) zaposlila februarja 2018. Zaposlitev je bila za določen čas, saj je nadomeščala delavko na bolniškem in porodniškem dopustu. Konec leta 2018 je prišlo v vodstvu občine Dornava do menjave vodstva, krmilo občine je prevzel sedanji župan Merc. Zaposlitev za določen čas so Horvatovi v letu 2019 celo mesec in pol zaradi nadomeščanja dopustov podaljšali. »Že tukaj so naredili napako, saj sva bili na enem sistematiziranem mestu zaposleni dve delavki. Tajnica, ki je tisti čas koristila ves stari in polovico novega dopusta, ter jaz, ki sem jo nadomeščala. Strošek plače je bil dvojni,« pove Horvatova in nadaljuje:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300