Po Šiškovih provokacijah država napoveduje ničelno toleranco
Štajerski Tednik
Tipografija

Varda je imela v začetku meseca v Slovenski Bistrici tako imenovano Veliko Roto, v kateri so svojega vojvodo Andreja Šiška povišali v čin nadvojvode in mu dali novo kapo. A zdi se, da so vardi, v obliki, kot jo poznamo, dnevi šteti. Skupinska prisega več deželnih vard tokrat ni vsebovala separatističnih in protiustavnih teženj, zaradi katerih se je Šiško pred leti znašel v priporu. Je pa bila lokacija skrbno izbrana, saj so se z njo ponovno v brk smejali sklepu občinskega sveta Slovenske Bistrice, da varda v teh krajih ni zaželena.

»Kaj te mantra?« je Vlado Čehič, domnevno desna roka Andreja Šiška pri uniformirani skupini vardistov, vprašal ormoškega lokalca, ko je ta posegel v še eno od nelegalnih legitimacij, ki jih vardisti izvajajo v občini. Po sklepu slovenskobistriških kolegov so se namreč podobno odločili tudi ormoški svetniki. »Svoj sklep si lahko nekam vtaknejo,« ga je komentiral nadvojvoda Šiško.

Varda v Ormožu kljub nezaželenosti

Vardisti so namreč nelegalno zasledovali, snemali in nato še zasliševali francoskega turista, ki je Prlekijo obiskal z nahrbtnikom. Po incidentu so trdili, da so turistu le ponujali prevoz do Maribora. »Če bi meni neki neuradni uniformiranci na tujem ponujali prevoz, bi me bilo strah za svoje življenje,« je dejal Aleš Žgajnar, mali podjetnik iz Ormoža.

Tudi Žgajnarja so vardisti skupinsko obiskali konec preteklega tedna. »Buljili so v mojo kulinarično operacijo, se med seboj spogledovali in komentirali, nato sem se v roku ene ure znašel na njihovih družbenih omrežjih,« se je spominjal Žgajnar. »Kot pravi Prlek sem jih seveda pozdravil in se od njih poslovil. Ko pa so znanci začeli klicati, da me vardisti objavljajo na svojih profilih, se mi je to začelo zdeti neokusno, saj je slabo za moj posel,« je dodal.

Policija ostro zanika poskuse zavajanja, da sodeluje z vardisti

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300