Kdo in pod kakšnimi pogoji bo ugriznil v kislo jabolko Kurentovanja 2021, 2022 in 2023
Štajerski Tednik
Tipografija

Ta teden bo objavljen razpis za izvedbo komercialnega dela Kurentovanja za tri leta vnaprej: 2021, 2022 in 2023. Na Zavodu za turizem Ptuj si želijo, da bi bila izbira izvajalca izvedena čim prej, saj bi se tako zagotovilo dovolj časa za pripravo kakovostnega programa. Ker iščejo strateškega partnerja, bo tokratni razpis triletni, a z varovalkami. S finančnega vidika pa še ni zaključeno niti letošnje Kurentovanje; podjetje Songevents je namreč zaprosilo za obročno odplačevanje dela dolga. Dodatno skrb trenutno povzroča tudi iskanje primerne lokacije. To bo – glede na vsebino razpisa – prihodnje leto moral priskrbeti izbrani izvajalec. Da bi se lahko prijavilo več potencialnih izvajalcev, pa je v razpisu zmanjšana potrebna kapaciteta objekta.

Zavod za turizem Ptuj bo ta teden objavil javni poziv za izbiro izvajalca v okviru projekta Kurentovanje 2021, 2022, 2023, ki zajema najem ali postavitev dvorane in organizacijo, izvedbo gostinske ponudbe ter zabavno-glasbenega programa. „Poziv bomo objavili ne glede na trenutno situacijo, s čimer bomo dali izvajalcu dovolj časa za priprave. Realne možnosti izvedbe se bodo ocenjevale v skladu s smernicami NIJZ, v tem primeru se bo sklenil aneks,“ je pojasnila direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec.

Novi izvajalec bo lahko postavil šotor

Ne glede na trenutno epidemiološko stanje je odločitev, ki jo je pred nekaj dnevi potrdil tudi svet zavoda, da se razpis pripravi in objavi. Za razliko od lanskega leta, ko so izvajalca izbrali tik pred zdajci, si letos želijo to opraviti prej. Seveda upajo, da interes med podjetji, ki se ukvarjajo z organizacijo dogodkov, bo. Letos se podpisuje triletna pogodba, po kateri bo moral izvajalec programa poskrbeti tudi za najem dvorane ali postavitev premičnega objekta.

Kot zatrjuje direktorica Zavoda za turizem Ptuj, so prav z namenom, da omogočijo prijavo več podjetjem, zmanjšali kapaciteto objekta na 2.600 obiskovalcev: „Razpis je zelo realno zastavljen, ne želimo očitkov, da je komu pisan na kožo. Želimo si le najboljšega in resnega partnerja.“

Songevents je poravnal dolg podjetja Prireditve, letošnjega še odplačuje obročno

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300