Franc Mršnik dvignil roke nad Destrnikom
Štajerski Tednik
Tipografija

Družba Ambulanta Mršnik je bila na Destrniku koncesionarka splošne zdravstvene dejavnosti zadnjih osem let. Potem ko je ambulanto zapustila priljubljena zdravnica Rahela Simonič, so na dan privrele številne nepravilnosti, nezadovoljstvo s koncesionarjem pa se je z novo zdravnico Alenko Prelc samo še stopnjevalo. Na številne pozive po vrnitvi koncesije župana Pukšiča in v ta namen ustanovljene civilne iniciative se Mršnik dolgo ni odzival, slednjič pa je, kot kaže, obupal.

Na občino Destrnik je 11. julija naslovil dopis, da odpoveduje pogodbo o koncesiji. Zaradi šestmesečnega odpovednega roka to pomeni, da se bodo vrata njegove ambulante dokončno zaprla 11. januarja prihodnje leto.

Za komentar smo se najprej poklicali Franca Mršnika, vendar zadeve ni želel komentirati, saj ima »slabe izkušnje iz preteklosti in je bilo o njem napisanega že preveč slabega«. Zgovornejši pa je bil destrniški župan Franc Pukšič, zadovoljen z Mršnikovo odločitvijo: »Njegova poteza je gotovo posledica pisnega opozorila o kršitvi koncesijske pogodbe, ki mu ga je po našem pooblastilu 8. julija poslala odvetnica Vida Mali-Lemut.«

Bistveno premalo opredeljenih pacientov

Odvetnica Mršniku med drugim očita več nepravilnosti pri opravljanju zdravstvene dejavnosti vse od lanskega septembra, ko je zdravnica v njegovi ambulanti oziroma nosilka zdravstvene dejavnosti postala Prelčeva. Po podatkih Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) je imela decembra lani 116 opredeljenih pacientov, junija letos pa 381, kar znaša 24,30 % slovenskega povprečja. Iz tega izhaja, tako odvetnica, da Ambulanta Mršnik ne opravlja javne službe v obsegu, ki je določen po pogodbi z ZZZS. Očitki letijo tudi na delovni čas.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300