Markovci: Pismo o nameri poteklo, bo občina sama zgradila dom upokojencev?
Štajerski Tednik
Tipografija

Tik pred županskimi volitvami pred dvema letoma je markovski župan Milan Gabrovec z Domom upokojencev Ptuj ter potencialnim investitorjem (rojakom) Marijanom Frasom iz podjetja Eko-Gradvest podpisal pogodbo o nameri za gradnjo novega doma za upokojence in varovanih stanovanj. Pismo o nameri je poteklo, obeta se nov podpis, a tokrat brez potencialnega investitorja.

Pismo o nameri so pred dvema letoma časovno omejili. Tudi zaradi zapletov, povezanih s sprejemanjem občinskega podrobnega prostorskega načrta, je sprva načrtovana časovnica padla v vodo in sedaj so v Domu upokojencev Ptuj in na občini napovedali, da bodo podpisali novega. Zakaj tokratno pismo ne bo podpisano v enaki zasedbi kot pred volitvami?

»Razmišljamo o drugih možnostih gradnje. Navsezadnje je bilo podjetje Eko-Gradvest le potencialni investitor in bi se moral enako kot drugi prijaviti na razpis,« je dejal Gabrovec. Na vprašanje, ali je pričakovati, da bo občina sama gradila dom, pa je odvrnil: »Tudi to je ena izmed možnosti.«

Ali podjetje Eko-Gradvest še ostaja eden izmed trojice osrednjih akterjev v zgodbi gradnje doma v Markovcih, nismo uspeli izvedeti, saj se na klice iz podjetja niso odzvali. Znano pa je, da zagotovo doma upokojencev v Markovcih ne bo gradil Dom upokojencev Ptuj. »Mi sredstev za gradnjo nimamo, smo pa pripravljeni sodelovati in izvajati storitve,« je že večkrat poudarila direktorica Jožica Šemnički. Na zadnji seji sveta zavoda je tudi izpostavila primer dobre prakse iz Slovenj Gradca, kjer je občina gradila dom.

»Občinski« domovi upokojencev precej dražji

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300