Župan Franc Pukšič šokiral z odločitvijo o prodaji novih občinskih prostorov
Štajerski Tednik
Tipografija

Potem ko je destrniški župan Franc Pukšič konec lanskega leta prodal štiri opremljene pisarne v novi poslovno-občinski stavbi, med katerimi je bila tudi njegova, so zdaj, kot kaže, na vrsti še preostali občinski prostori.

Medtem ko je bil glavni razlog za prodajo prvega dela nepremičnin krpanje proračunske luknje, ki je nastala predvsem zaradi sklenjene poravnave, s katero se je zaključila afera gradnje nove občinske stavbe v Janežovskem Vrhu, je razlog za prodajo še drugega dela v tretji etaži drugačen. »Dejstvo je, da so sedanji prostori neustrezni in premajhni za vse, ki smo tukaj, saj je bila prvotno načrtovana razporeditev drugačna, a je prejšnje občinsko vodstvo pač ni upoštevalo. Zato bom na septembrski seji svetnikom predlagal prodajo vseh naših pisarn v stavbi in odkup starih občinskih prostorov v Vintarovcih 50. Poleg občinske uprave bi se tja torej selili še upravna enota, policija pa tudi pošta, če bi se s Pošto Slovenije tako dogovorili,« razlaga Pukšič, ki že ima kupca za omenjene prostore.

Nekdanji kolesar bi kupil celo stavbo

Gre za podjetje Doxokey nekdanjega ptujskega profesionalnega kolesarja Alda Ina Ilešiča.

Skrajno negospodarno početje

»To je tako, kot da bi zgradili novo hišo in jo nato prodali za četrtino cene, potem pa se vrnili v staro hišo, ki jo morate pred tem še obnoviti. Gre za skrajno negospodarno početje župana, ki ne zdrži nobene druge logike, razen te, da morajo biti tu zadaj velike provizije,« je razburjen svetnik Branko Horvat.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300