Ormož: »Zakaj ni bil izbran kandidat, ki je na razpisu dobil več točk?«
Štajerski Tednik
Tipografija

Vprašanje svetnika Janija Ivanuša, zakaj za vodenje Javne razvojne agencije Ormož ni bil izbran kandidat, ki je na razpisu dobil več točk, je med razpravo občinskega sveta obviselo v zraku - nepojasnjeno. Niti župan Danijel Vrbnjak niti predstavnik KVIAZ-a Branko Šumenjak nista mogla odgovoriti na vprašanje, saj naj ne bi bila obveščena o postopkih izbire kandidata.

Seja občinskega sveta Ormož je bila prvi polovici avgusta sklicana predvsem zaradi imenovanja Mateja Rogača na čelo Javne razvojne agencije Občine Ormož (JARA). Rogač se je tako kot ostalih pet kandidatov prijavil na razpis za direktorja. V preteklem tednu je s sklicem izredne seje postalo jasno, da je svet zavoda za direktorja izbral prav Rogača in ga za imenovanje na to pozicijo predlagal občinskemu svetu. Podrobneje občinskemu svetu postopka izbire kandidata niso predstavili. Vprašanje, ki ga je postavil Jani Ivanuša, je presenetilo tudi Vrbnjaka. »Tega žal ne vem, to vam lahko pove samo komisija. Mi smo dobili od sveta zavoda predlog za kandidata za direktorja in naša naloga je, da ga še danes potrdimo na seji občinskega sveta,« je dejal Vrbnjak.

»KVIAZ je bil seznanjen samo s tem, koliko kandidatov se je prijavilo na razpis in kdo so bili, o postopku izbire kandidata, ki ga je izvedel svet zavoda, pa nismo bili obveščeni. Posredovali so nam samo sklep,« je pojasnil Šumenjak.

Odzval se je tudi svetnik Emil Trstenjak. Tako on kot tudi Ivanuša sta se odločila, da bosta točko dnevnega reda v času glasovanja obstruirala in sta zapustila sejno dvorano.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300