Podravje: Zaposlenim v Komunalnem podjetju Ptuj 1.750 evrov regresa
Štajerski Tednik
Tipografija

Regres sodi med dohodke iz delovnega razmerja. Podjetja so ga praviloma dolžna izplačati do konca junija, razen v primerih težav z likvidnostjo, ko smejo plačilo zamakniti v jesenski čas. Najnižji znesek regresa je oblikovan glede na višino minimalne plače, ki je okoli 940 evrov bruto.

Preverjali smo, kakšne zneske regresa so zaposlenim izplačala podjetja v javnem sektorju – da so njihovi lastniki država ali lokalne skupnosti. V Komunalnem podjetju (KP) Ptuj so regres v višini 1.750 evrov izplačali 167 zaposlenim. Skupni stroški delodajalca iz tega naslova so znašali dobrih 273.000 evrov. Podjetje je regres izplačalo v dveh delih: prvega 20. maja v znesku 1.200 evrov, drugega 23. junija v znesku 550 evrov.

Nekoliko manj radodarni so bili z regresom v drugem ptujskem občinskem podjetju, Javnih službah (JS) Ptuj. Direktor Alen Hodnik je povedal, da so izplačilo izvedli v skladu s tarifno prilogo h kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti. „Regres smo 18. junija izplačali v enem delu. Na zaposlenega je nakazilo znašalo 1.050 evrov, skupni strošek regresa za celotno družbo je bil blizu 150.000 evrov,“ je dejal Hodnik.

Enako višino regresa kot v JS Ptuj so zaposlenim odmerili v kidričevskem Talumu.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300