Igre na srečo so občinam v letu in pol prinesle 31 milijonov evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Dobitne številke loto listkov in drugih klasičnih iger ne prinašajo veselja le dobitnikom. Če je dobitek vreden več kot 300 evrov, se skupaj s srečnežem veseli tudi občina. Največ denarja od dobitkov je v preteklem letu in pol prejela občina Koper, v Podravju pa občina Markovci.

Skupaj so slovenske občine od davka na dobitke pri klasičnih igrah na srečo od. 1. januarja do 30. junija letos zabeležile 4,1milijona evrov prihodkov, od tega podravske občine 85.236 evrov. Po zbranih podatkih so v tem obdobju srečneži iz koprske občine v občinski proračun prispevali 822.993,61 evra. K velikosti zneska je znatno prispevala tudi pet milijonov evrov vredna sedmica.

Na drugem mestu se nahaja občina Maribor. Dobitniki iz drugega največjega slovenskega mesta so proračun občine okrepili za 425.404 evrov. Tako kot v Kopru je tudi v Mariboru pomagala sedmica, saj je dobitek v vrednosti 1.283.779 evrov prejel Mariborčan. Mestna občina Ljubljana je na tretjem mestu, od davka na dobitke pri klasičnih igrah na srečo pa je v zadnjem letu in pol prejela 365.250 evrov prihodkov. Med podravskimi občinami je najvišje občina Markovci, sledi ji Ptuj, nekaj manj kot 12.000 evrov pa so srečneži prispevali v slovenjebistriški proračun.

Na dnu lestvice so se znašle občine Dobje s prihodkom 45,78 evra, podravska občina Sveta Ana s prihodkom v vrednosti 100,11 evra, Kostanjevica s 113,38 evra prihodki in tudi Podlehnik, ki je v letu in pol prejel 233,32 evra. Omenjene vrednosti zajemajo le prihodke, ki jih je občina prejela iz klasičnih iger na srečo. Te v Sloveniji izvajata Loterija Slovenije in Športna loterija.

Le četrtina občin si deli 27 milijonov evrov

Kako je Ptuj porabil denar iz koncesije od iger na srečo

10 največjih prejemnic denarja od klasičnih in posebnih iger na srečo v letu in pol

Prejemki podravskih občin iz naslova davka od dobitkov pri klasičnih igrah

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300