Zakaj po letih in letih obljub še vedno ni krožišča na Mariborski
Štajerski Tednik
Tipografija

Regionalna Mariborska cesta na Ptuju ostaja ena nevarnejših v mestu, kar potrjujejo tudi statistični podatki. V zadnjih petih letih je na tej cesti zabeleženih kar 64 prometnih nesreč, materialna škoda je bila na 88 vozilih, v šestih primerih pa je šlo za hude telesne poškodbe. Težavni ostajata predvsem dve križišči: proti Termam in pri križanju z občinsko Zagrebško cesto. Na tem mestu naj bi že v začetku julija postavili montažno krožišče, a do danes obljube niso bile realizirane.

Število prometnih nesreč na Mariborski cesti potrjuje tisto, kar so predvsem prebivalci ČS Breg-Turnišče trdili že dalj časa: da bodo na tej cesti z vidika varnosti ukrepi nujni. Statistika je skrb vzbujajoča: letos se je na tej cesti v sedmih mesecih (do avgusta) zgodilo toliko nesreč kot v celotnem letu 2014. Po podatkih, ki smo jih dobili na Policijski upravi Maribor, so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta obravnavali kar 13 prometnih nesreč, pri čemer je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe, tri pa lahke. Materialna škoda je nastala na kar 21 vozilih, kar je za 11 vozil več kot lani. Medtem ko je bilo več razbite pločevine letos, je bilo k sreči v primerjavi z letom 2015 manj lahkih telesnih poškodb. Lani 17, letos trije primeri.

Najmanj prometnih nesreč v zadnjih petih letih je bilo na omenjeni cesti zabeleženih leta 2009, ko so obravnavali štiri nesreče, v katerih je nastala materialna škoda na devetih vozilih.

Celotna  statistika, ki nikakor ni spodbudna, pa je razlog, da so stanovalci, ki živijo ob tej cesti, in tudi tisti, ki se po njej vsakodnevno vozijo, večkrat opozarjali, da je to problematiko treba urediti.

Bo montažno začasno krožišče postavljeno v tem mesecu?

DRSI: urejali se bosta obe križišči sočasno, ni pa znano, kdaj

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300