Vrtec Ptuj: Za ureditev in dokup igral potrebujejo 130.000 evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Ker mora sredstva za vlaganje v prostor in opremo v vrtcih zagotavljati občina ustanoviteljica, pogosto prihaja do razhajanj v željah in potrebah vodstva Vrtca po investicijah in na drugi strani zmožnostih občin za realizacijo teh želja in potreb. V ptujskem Vrtcu si že več let prizadevajo za ureditev igral po enotah, imajo pa tudi končni izračun; za ureditev vseh igralnih površin bi potrebovali 130.000 evrov.

Vrtec Ptuj ima v svojih desetih enotah enako število igrišč, za katera potrebuje precejšnje število igral. Ta so namenjena okrog 1000 otrokom, ki jih uporabljajo v času bivanja na prostem. Oprema otroških igrišč mora biti verificirana in opremljena s certifikati ustreznosti, varnosti, uporabe velikega števila otrok in frekventnosti. To je tudi razlog, da so takšna igrala precej dražja od tistih, ki jih imamo za domačo uporabo.

„Na osnovi dogovora z ustanoviteljico in po sklepu Sveta zavoda smo pripravili popis trenutno potrebnih igral po vseh enotah, ki je vreden okrog 130.000 evrov. Ustanoviteljica je prejšnja leta zelo skrbno vlagala sredstva za opremo igrišč, a so se igrala v večernih in nočnih urah z vandalizmom uničevala tako, da smo ostali skoraj brez njih. Šele po vzpostavitvi ustreznih ograj in nadzora so igrišča in igrala ustrezno varovana. Po vsakoletnem pregledu pooblaščenih služb jih vzdržujemo in v skladu z ugotovitvami tudi popravimo. Žal marsikatero moramo tudi v celoti odstraniti,“ pojasnjuje ravnateljica Vrtca Ptuj Božena Bratuž.

Kdaj bodo urejene sanitarije v Mačicah, obnovljena centralna kuhinja?

MO Ptuj nima denarja za prenove igral

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300