Slovenske gorice: Zasebnika vztrajata: noben pacient ni bil zavrnjen
Štajerski Tednik
Tipografija

V Zdravstvenem domu Ptuj so se odločili, da nemudoma prekinejo medsebojno nadomeščanje v času odsotnosti zdravnikov med njihovo ambulanto v Juršincih in zasebnima ambulantama v Dornavi in Trnovski vasi. Nepričakovani odločitvi so po besedah direktorice ZD Ptuj Metke Petek Uhan botrovali »kritike in izraženo nezadovoljstvo pacientov in prav tako občine Juršinci«.

Županu Alojzu Kaučiču so se namreč občani pritožili, da jih v omenjenih ambulantah nočejo sprejeti, čeprav je takšen dogovor za čas, ko je juršinska zdravnica Amira Hachem odsotna. »Vzajemno nadomeščanje je med ambulantami v Juršincih, Dornavi in Trnovski vasi ustaljena praksa že vrsto let. Do nedavnega so bile vse tri koncesijske, po odhodu Mira Lasbaherja pa smo v ZD Ptuj, kot veste, znova prevzeli juršinsko ambulanto in načina nadomeščanja nismo spreminjali. Če naši pacienti niso zadovoljni, smo se dolžni odzvati, zato sem se odločila prekiniti sodelovanje z zasebnikoma v Dornavi in Trnovski vasi, nadomeščanje Hachemove pa urediti tako, da bomo za štiri ure v Juršince poslali drugega zdravnika.«

Nadomeščanje po novem kar v Juršincih

Kadar torej Amira Hachem ne bo delala v juršinski ambulanti, njenim pacientom ne bo več treba po zdravstveno oskrbo v nadomestne ambulante v Dornavo, Trnovsko vas ali v ZD Ptuj, ampak bo s Ptuja v Juršince poslan nadomestni zdravnik. Ki ga, spomnimo, Petek Uhanova maja letos še ni mogla zagotoviti zaradi kadrovske podhranjenosti v zdravstvenem domu. Kot kaže, bo zdaj rezervnega zdravnika lahko priskrbela, vendar le za štiri ure na dan, ne pa za v povprečju sedem, kolikor je pacientom v Juršincih na voljo Hachemova.

Da jih v nadomestnih ambulantah odklanjajo, so županu Kaučiču povedali občani.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300