Ptuj: Hostel Kurent prazen, za najemnikom ostal dolg
Štajerski Tednik
Tipografija

O zapletu med lastniki in najemnikom hostla Kurent, ki bi moral zaradi neporavnanih obveznosti stavbo izprazniti, pa tega ni pravočasno storil, smo poročali jeseni lani. Objekt na Osojnikovi cesti 9, ki je v solasti MO Ptuj in države, je zdaj sicer prazen. Je pa najemnik, podjetje Orlicom, za seboj pustilo precejšen dolg, saj ni poravnalo niti obratovalnih stroškov. V vmesnem času pa se je spremenila tudi lastniška struktura podjetja ...

Stavba, v kateri je nekoč deloval hostel Kurent, je še ena s seznama zapletov z dolgo brado. Čeprav bi morala biti to zgodba o uspehu, je zadnja leta vse prej kot to. Lastnika objekta sta Mestna občina Ptuj (37,5 %) in država oz. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (62,5 %), v njihovem imenu je upravljavec Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD).

Prav upravljavec je več let tudi dejansko izvajal dejavnost mladinskega prenočišča v omenjeni stavbi, a hostel – kljub odlični lokaciji – ni zaživel po planih. Posledica tega je bilo zaprtje, v obdobju od 2015 do 2017 je bil hostel prazen, nato pa je prejšnje vodstvo občine sklenilo poiskati partnerja. Upravljanje sta leta 2017 s podjetjem Orlicom prevzela gostinec in hotelir Slavko Vilčnik ter njegov poslovni partner Denis Ornik. Občini bi morala plačevati 787 evrov najemnine mesečno ter 1.312 evrov CŠOD. Kljub nekaterim takoj ob sklenitvi pogodbe izraženim pomislekom je prejšnje vodstvo občine vztrajalo, da je ta opcija boljša od praznih prostorov. Pa se je izkazalo, da ni tako. Pika na i so bile neplačane obveznosti, zaradi česar so lastniki stavbe najemno pogodbo lani, torej po dveh letih od sklenitve, prekinili.

Od oktobra lani je stavba prazna

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300