Boxmark: Odpuščanj v prihodnje ni na vidiku
Štajerski Tednik
Tipografija

Leto 2020 je za kidričevsko podjetje Boxmark Leather, ki se ukvarja s proizvodnjo visokokakovostnih usnjenih sedežnih prevlek, nedvomno prelomno. Za Boxmarkovimi šivalnimi stroji so v treh desetletjih, kolikor je podjetje prisotno v Sloveniji, sedele številne šivilje iz spodnjepodravske regije.

Na scenarij, kot se je zgodil letos, ni računal nihče od zaposlenih. Število delovnih mest v podjetju se je skoraj prepolovilo. Februarja je najprej brez dela ostalo 150 delavk, v kasnejših mesecih pa še okoli 500. Po zelo turbulentnih in bolečih mesecih letošnjega leta naj bi se sedaj situacija v podjetju ustalila. Na delo prihajajo vsi zaposleni; od 1.450, kolikor jih je bilo v začetku leta, jih je ostalo 800. Delo je organizirano enoizmensko. V upravi podjetja so pojasnili, da delo in proizvodnja potekata nemoteno, tudi interventna pomoč države od junija naprej več ni potrebna.

Zaposlovali bodo le strokovne kadre

S takšnim številom delavcev želijo vstopiti v leto 2021. Zanikali so informacije, ki jih je moč slišati na terenu, da naj bi sledil še en val odpuščanj in bi podjetje ob koncu leta imelo le še sto zaposlenih.

Direktor Marjan Trobiš je poudaril, da bodo ostali pri sedanji številki zaposlenih. Povedal je, da prav tako ne drži, da bi nazaj na delo vabili nekdanje zaposlene. Izpostavil pa je, da bodo res zaposlovali, vendar druge profile. »Potrebovali bomo strokovni kader, ki ga bomo v kratkem tudi zaposlili.«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300