Ptujskim občinskim škandalom ni in ni videti konca
Štajerski Tednik
Tipografija

Šele trije meseci so minili od fizičnega obračuna med ptujskim županom Miranom Senčarjem in odvetnikom Igorjem Majnikom. Počitnice so mimo, politika je začela z delom in te dni so Ptujčani priča še enemu škandalu, ki so ga zakuhali v vodstvu ptujske mestne občine (MO). Kot največja lastnica se MO Ptuj ni udeležila zasedanja skupščine Komunalnega podjetja (KP) Ptuj.

Spomnimo. Mestni svetniki so na seji 18. julija podali soglasje k stališčem za glasovanje na skupščini. Kot vse kaže, je bilo glasovanje na mestnem svetu o stališčih zaman, saj se MO Ptuj minulo sredo kot največja lastnica Komunale zasedanja skupščine delničarjev ni udeležila. Kaj se je dogajalo v sobanah ptujske Mestne hiše v času od seje mestnega sveta do izteka roka za prijavo na skupščini in kdo je odgovoren za ta spodrsljaj? Vodstvo KP Ptuj je sklic skupščine objavilo 30. junija. Možnost prijave za udeležbo na skupščini so družbeniki imeli do vključno 12. avgusta. Ko so na MO Ptuj uvideli, da se skupščine zaradi neprijave ne morejo udeležiti, so na vodstvo podjetja poslali zahtevo za prestavitev zasedanja skupščine. Po besedah direktorja KP Ptuj Janka Širca je uprava ta dopis prejela 15 minut pred začetkom skupščine, zato zahteve največjega lastnika niso upoštevali.

Na zasedanju skupščine KP Ptuj minulo sredo je bilo tako prisotnega zgolj 32,9 odstotka kapitala. Od tega je imel večino glasovalnih pravic v rokah direktor uprave občine Gorišnica Matevž Cestnik, ki so ga poleg njegove matične občine Gorišnica za glasovanje in udeležbo na skupščini pooblastile še občine Hajdina, Žetale, Videm, Markovci in Juršinci. Kot smo poročali, so predstavniki delničarjev na skupščini potem pri delitvi in razporeditvi dobička izglasovali nasprotne sklepe ter formirali sklep o pravicah lastnikov do imenovanja predstavnikov v nadzornem svetu.

Za mnenje v zvezi z neudeležbo MO Ptuj na zasedanju skupščine KP Ptuj smo zaprosili vodje svetniških skupin in svetnike posameznike v ptujskem mestnem svetu.

Mlakar (Za Ptuj): »Velika blamaža«

Kumer (SMC): »Neodgovorno in nesprejemljivo«

Čelan: »Niso bile kisle kumarice, ostal je kisel priokus«

Gajšek (SD): »Župan je zagotavljal, da so stališča z drugimi župani usklajena«

Neudauer (SDS): »Zadevo bomo obravnavali na IS SDS«

Rožmarin (NSi): »Ne razumem«

 

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300