Križi in težave poslovne cone v Vidmu
Štajerski Tednik
Tipografija

Občina Videm je leta 2012 s finančnimi sredstvi regionalnega razvojnega programa zgradila infrastrukturo v poslovno-logistični coni Videm, manjkajoči odvodni kanal pa bo končan do konca letošnjega septembra. Betonarna Žiher v coni že obratuje, pri dovoljenjih pa se je zapletlo.

Na videmski občini so si v sklopu območnega razvojnega programa Spodnjega Podravja za obdobje 2014-2020 med drugim zadali tudi, da bodo z izgradnjo gospodarske cone poskrbeli za nova delovna mesta in za hitrejšo rast bruto domačega proizvoda v občini ter okrepili vlogo občine kot podjetniškega centra v regiji. V poslovno-logistični coni Videm je poleg prostorov za trafo in plinsko postajo ter čistilno napravo še 17 enot. Na občini Videm pojasnjujejo: »Na eni enoti je zbirni center, ena je namenjena občinskemu režijskemu obratu, ena je v postopku prodaje, devet jih je že prodanih, preostalih pet enot pa je rezerviranih.« Cena kvadratnega metra zemljišča je z DDV znašala 19 evrov.

Čeprav nobena od enot ni več naprodaj, cona skoraj sameva. V njej namreč za zdaj obratujeta le zbirni center Čistega mesta, ki je odprt dvakrat tedensko, ter premična betonarna Žiher. Kje se je zataknilo? Na občini Videm menijo, da je ključnega pomena manjkajoči odvodni kanal, ki bo poslovno cono povezal s kanalizacijo: »Izgradnjo odvodnega kanala do čistilne naprave bomo začeli konec avgusta, dela pa bodo predvidoma končana do 30. septembra letos. Za investicijo smo že sklenili pogodbo z izvajalcem del v vrednosti 98.121 evrov z DDV.«

Kljub temu so v betonarni Žiher začeli obratovati že lansko leto, za odvajanje komunalnih voda pa bodo do izgradnje kanalizacije uporabljali neprepustno in nepretočno greznico.

Kaj pa vodno soglasje?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300