Topli obroki za učence: Šolsko ministrstvo sklepa račune brez krčmarja
Štajerski Tednik
Tipografija

V torek so lahko starši otrok, ki so upravičeni do brezplačnega obroka, na OŠ Ljudski vrt prevzeli prva kosila, 45 upravičencev pa je hrano prejelo na dom. Za to so poskrbeli ptujski gasilci iz vrst PGD Grajena, Ptuj, Podvinci in Turnišče – Breg.

Čeprav je bilo še minuli petek obilo odprtih vprašanj in še sedaj so, so občine in šole nagovorile izziv in ga po prvih odzivih tudi uspešno izvedle. »Razdeljevanje poteka po planu in brez zapletov,« je zagotovila ravnateljica največje ptujske osnovne šole Tatjana Vaupotič Zemljič.

Na OŠ Ljudski vrt namreč pripravljajo kosila za vse upravičence iz mestne občine Ptuj, ki so se odzvali na pozive občine in šol, to pomeni 110 obrokov. Vaupotič Zemljičeva ocenjuje, da to ni veliko število: »110 obrokov pomeni nekaj več kot 20 % vseh upravičencev. To se mi zdi malo in upam, da se bo še kdo, ki obrok res potrebuje, naknadno opogumil in prijavil. Zato pozivam starše, katerih otroci so upravičeni do toplega obroka, da kontaktirajo svoje šole in obrok tudi naročijo.« Kot omenjeno, se kosila za potrebe otrok mestne občine Ptuj trenutno pripravljalo v kuhinji OŠ Ljudski vrt. »Kosila pripravljajo samo naši kuharji in kuharski pomočniki – dobra polovica ekipe. Drugi so doma v rezervi (na čakanju), če pride do okužbe v tej ekipi in bi jo bilo treba menjati,« je pojasnila ravnateljica.

»Deca morajo jesti«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300