Del Spuhljanov na nogah: o novi cesti brez njihove vednosti
Štajerski Tednik
Tipografija

Po objavi izjave civilne iniciative (CI) Spuhlja, ki je izrazila nestrinjanje z gradnjo nove glavne ceste v zaledju vasi, je v javnosti na Ptuju precej završalo. Tako med politiki kot civilno družbo. Pojavili so se očitki, da za novoustanovljeno CI Spuhlja stoji le nekaj posameznikov oz. dvom, ali so sploh organizirani kot CI. Tanja Jagarinec je povedala, da so se Spuhljani, ki živijo ob glavni cesti v zgornjem delu vasi, povezali sredi oktobra in se vpisali na listo članov. Sprva jih je bilo 10, zdaj jih je 30.

Podpornikov imajo po mnenju Jagarinčeve med sokrajani zagotovo še več, a jih trenutno pri delovanju ovirajo protikoronski ukrepi, ki omejujejo združevanje ljudi. Jagarinčeva in drugi člani CI Spuhlja so toliko bolj razočarani, ker so bili tudi sami podporniki ali člani CI za ptujsko obvoznico in da so vseskozi na sestankih govorili le o južni obvoznici.

Redno so se udeleževali mirnih protestov, ki jih je organizirala CI za ptujsko obvoznico. Sredi oktobra pa jih zbodla in ujezila v javnost posredovana usklajena izjava, da šest županov in CI za ptujsko obvoznico podpirajo traso ceste S5, ki bi tekla v zaledju Spuhlje in Budine, bila bi v podzemni izvedbi. Da bo to podzemna trasa, člani CI Spuhlja ne verjamejo.

Na kilometru bi bile tri glavne prometnice

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300