Apače, Kidričevo: Država bo vložila devet milijonov evrov v prenovo strelišča
Štajerski Tednik
Tipografija

Ministrstvo za obrambo (MORS) bo predvidoma čez leto dni v Apačah v občini Kidričevo na Dravskem polju začelo urejati ta čas mirujoče strelišče. Iz varnostnih razlogov so ga zaprli po incidentu pred tremi leti, ko naj bi naboji švigali po bližnjih naseljih. Obeta se temeljita nadgradnja vadbene in upravne infrastrukture, vrednost projekta je skoraj devet milijonov evrov.

»Strelišče Apače je ključnega pomena za usposabljanje Slovenske vojske. Strelišča so osnovna vadbena infrastruktura vsake vojske na področju strelskega usposabljanja,« so poudarili na MORS. »Ta čas teče postopek pridobivanja mnenj pred vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja, v izdelavi je že vsa potrebna dokumentacija. Začetek gradnje načrtujemo konec leta 2021 oziroma v začetku 2022. Investicijska vrednost projekta je skupaj s tehnološko opremo ocenjena na 8,7 milijona evrov, z DDV.«

Dve strelišči: 400- in 50-metrsko

Na obrambnem ministrstvu so pojasnili, da načrtujejo ureditev dveh strelišč, dolžine 400 in 50 metrov, na obeh bo prostora za deset strelcev, vadišča za met ročne bombe, večnamenskega vadišča za usposabljanje ter ureditev komunalne, energetske in komunikacijske infrastrukture. Zgradili bodo upravno-logistične objekte: nadstrešnice, upravne prostore, sanitarije, skladišča, razsvetljavo, ceste in parkirišča ter zagotovili tehnično varovanje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300