Magna v Hočah še ne bo zagnala proizvodnje
Štajerski Tednik
Tipografija

Vrata Magnine tovarne v Hočah bodo še nekaj časa zaprta, delavci iz hoške lakirnice ostajajo na delu v Avstriji. Kot so v podjetju že večkrat poudarili, je bistveno, da ostane hoška ekipa homogena in se jo ohrani. Pred zagonom obrata v Hočah so se namreč zaposleni leto dni interno izobraževali, sestavili so tim ljudi, v katerem vsak obvlada svoje delovno področje.

Delovni stroji v Magninem hoškem obratu so se ustavili v lanskem prvem valu epidemije, od marca do konca junija so bili delavci na čakanju na delo od doma. Ker se je avtomobilska industrija na globalnem nivoju zamajala, so posledice čutili tudi v Magni. Naročila so se zmanjšala in obveljala je odločitev, da hoške tovarne ne bodo zagnali. Delavcem so ponudili zaposlitev v Gradcu in večina jih je ponudbo sprejela. V Hočah jih je na delu ostalo 40, in sicer tehnologi, vzdrževalci ter delavci v požarnovarnostni službi. Ker se konec leta stanje z naročili ni izboljšalo, je obveljala odločitev, da Hoč še ne odprejo, delavci pa do nadaljnjega ostanejo v Gradcu. Ko se bodo razmere na trgu izboljšale, jih bodo razporedili nazaj v slovenski obrat.

Poslovodstvo podjetja se zavzema, da ekipa, ki je delala v Hočah, ostane skupaj, da lahko ob povečanju naročil takoj zaženejo tovarno.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300