Zakleta graščina zavoda v Hrastovcu
Štajerski Tednik
Tipografija

Prvo ponovoletno nedeljo so v Socialnovarstvenem zavodu Hrastovec obravnavali že četrti primer davljenja med sostanovalci v manj kot enem letu. Ena od varovank zavoda je nedavno z vzglavnikom poskušala zadušiti drugo, ki je ležala v postelji, a je najbolj črn scenarij še pravočasno preprečil eden od zaposlenih.

Ker tako oškodovanka kot osumljenka spadata v kategorijo posebej zaščitenih oseb, na mariborski policijski upravi več informacij o dogodku ne morejo posredovati. Gre sicer že za četrti podoben primer v manj kot letu dni.

Prepričan, da ga je zadavil

Julija lani je 53-letni oskrbovanec »stregel po življenju« 60-letnemu sostanovalcu. Z rokami ga je menda hotel zadaviti, potem pa osebju prijavil, kaj je storil, prepričan, da je drugi od davljenja umrl. Ko pa so zaposleni pridrveli v sobo, so ugotovili, da se 60-letniku ni zgodilo nič hudega. Policija je napadalca ovadila za poskus uboja, tožilstvo pa potem vendarle ni vložilo klasične obtožnice, pač pa predlog za izrek obveznega psihiatričnega zdravljenja, ker se je 53-letnik nad sostanovalca, ki napada bojda sploh ni prepoznal, spravil neprišteven.

Raje bi bila v zaporu

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300