Umori in uboji na sodiščih: Več kot 30 let zapora še niso dosodili
Štajerski Tednik
Tipografija

Trojni umor v Gerečji vasi je zelo pretresel Dravsko polje in celotno regijo. Gre za najhujše kaznivo dejanje zoper življenje in telo v Spodnjem Podravju v obdobju samostojne Slovenije. Doslej je kot eno najtežjih kaznivih dejanj v regiji veljal dvojni umor, ki se je konec leta 2009 zgodil na Vinskem Vrhu v občini Ormož.

Kot smo poročali, bi lahko krvnika družine Lešnik iz Gerečje vasi, 35-letnega Silva Drevenška, doletela dosmrtna ječa. Policisti, ki so mu pol ure po nasilnem dogodku, v katerem je z nožem kruto obračunal s svojo nekdanjo partnerico in njenima staršema, odvzeli prostost, so ga osumili trojnega umora. Ker se je tudi sam poškodoval z nožem, je bil hospitaliziran. Po odpustu iz bolnišnice je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ta pa mu je odredil pripor. 35-letnik je osumljen trojnega umora. Najnižja predpisana kazen za umor je 15 let zapora; ker je zagrešil tri, bi ga lahko sodišče za zapahe poslalo do konca življenja.

Ptujsko sodišče: v 25 letih 27 primerov ubojev in umorov

Na ptujskem okrožnem sodišču, kjer bodo najverjetneje sodili Silvu Drevenšku, primera trojnega umora doslej niso obravnavali. V zadnjih 25 letih so po besedah podpredsednika sodišča Aleksandra Turka obravnavali skupno 27 primerov ubojev, umorov in poskusov umorov. Ubojev je bilo devet, umorov 15 in poskusi umora trije.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300