Nekdanja Mercatorjeva trgovina propada: »Kupili bi jutri, a ne za tako ceno«
Štajerski Tednik
Tipografija

Trnovska občinska uprava ima svoj sedež na naslovu Trnovska vas 42, v prvem nadstropju stavbe v središču naselja. Že leta se vodstvo zavzema za odkup pritličnega dela stavbe, katerega lastnik je Mercator, a se pogajanja zmeraj neuspešno končajo.

»Najboljši sosed« je svojo malo prodajalno v Trnovski vasi zaprl kmalu potem, ko je Tuš v neposredni bližini postavil veliko sodobno trgovino. Konkurenca je bila očitno premočna, Trnovska vas pa premajhna za preživetje dveh trgovin. Mercator je nato kratek čas prostore oddajal kmetijski zadrugi, potem pa so se vrata pritličja dokončno zaprla in zadnjih 15 let nezadržno propadajo. Ne le da zanemarjeni prostori kazijo podobo osrednjega trnovskega trga, na občini imajo težave tudi z vzdrževanjem stavbe.

Nerešeno etažno lastništvo

»Znašli smo se v nerodnem položaju. Čeprav vse do danes nismo uspeli urediti etažne lastnine in Mercator v svojo nepremičnino ne vloži niti centa, je vendar solastnik, brez katerega ne moremo nič. Zanemarjen spodnji del stavbe seveda meče slabo luč tudi na nas. Leta 2008, ko je toča v teh krajih uničila veliko streh, smo morali našo popraviti sami, Mercator tudi za fasado ni nič prispeval. Edina možnost, da se takšno stanje reši, je po moje odkup, a cena, ki jo je Mercator postavil, je povsem nerealna,« pravi trnovski župan Alojz Benko.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300