Sveta Trojica: Dve leti so se igrali odvetnike, a jim nihče ni stopil na prste!
Štajerski Tednik
Tipografija

Predstavljajte si, da bi vas zdravil človek, ki sploh ni študiral medicine. Ali pa bi v pilotsko kabino letala, s katerim potujete, sedel samooklicani pilot, ki je v resnici učitelj tehničnega pouka. Do kakšnih strahotnih posledic bi šele lahko prišlo, če bi neki viadukt projektiral domači mojster za vse. Kaj pa če za razrešitev nekega spora najamete odvetnika, da vas bo zastopal na sodišču, nato pa ugotovite, da sploh ni odvetnik?

Žal ne gre za opis vsebine filma, takšne zgodbe se dejansko dogajajo. Tudi pri nas. Odvetniška zbornica Slovenije je pred dnevi na svoji spletni strani objavila obvestilo, da je bila od ministrstva za pravosodje in več odvetnikov opozorjena, da se gospodarska družba z imenom Pavkovič in odvetniki, d. o. o., ustanovljena leta 2018 in s sedežem v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, predstavlja kot odvetniška družba in naj bi stranke zastopala tudi v postopkih na sodišču.

»Odvetniška zbornica Slovenije, ki vodi imenik odvetnikov in odvetniških družb, stranke opozarja, da omenjena družba ni vpisana v imeniku odvetniških družb, prav tako nihče od družbenikov ali zaposlenih ni vpisan v imenik odvetnikov. Zoper družbo smo že sprožili postopke pred pristojnim inšpektoratom in sodiščem, kajti navedba v njenem nazivu 'in odvetniki' zavaja stranke, saj vzbuja prepričanje, da gre za odvetniško družbo. Prav tako gospodarska družba Pavkovič in odvetniki, d. o. o., ne izpolnjuje zakonskih pogojev za odvetniško družbo, zato na Odvetniški zbornici Slovenije strankam priporočamo previdnost,« so zapisali. Kmalu zatem so dodali, da so lastniki pri imenu odstranili zavajajoči »in odvetniki« in ga 5. januarja na podlagi spremembe ustanovitvenega akta zamenjali z »in partnerji«. Iz sodnega registra tako izhaja, da se družba po novem imenuje Pavkovič in partnerji, d o. o.

Stranke verjamejo, da gre za odvetniško družbo

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300