UE Ptuj: Do osebnih dokumentov šele po več kot desetih dneh
Štajerski Tednik
Tipografija

Zaradi epidemije je urejanje zadev na upravnih enotah, tudi na ptujski, mogoče le ob predhodnem naročilu, kar pomeni, da referentke ob rednem delu veliko časa porabijo za odgovarjanje na telefonske klice in usklajevanje terminov.

Stranke so velikokrat nerazumevajoče, ko čim prej potrebujejo osebne dokumente ali drugo dokumentacijo. Na čakalnih seznamih je vse več ljudi. Iz Upravne enote Ptuj (UE) so nam 17. februarja sporočili, da je prvi prosti termin za ureditev osebnega dokumenta 5. marec. Za obisk referenta se torej čaka tudi več kot 10 dni. Razlogov za nastalo situacijo je več.

Po besedah Borisa Miočinovića, vodje Oddelka za upravne notranje zadeve, je lahko v stavbi upravne enote hkrati samo osem oseb, kar pomeni, da so omejeni glede dnevnega števila obiskovalcev. V prijavno-odjavni pisarni dnevno obravnavajo okoli 100 strank, naročene so na pet minut. V januarju in februarju se je število (nenaročenih) strank dodatno povečalo zaradi potrjevanja obrazcev upokojencem, ki prejemajo rento iz tujine (350 vlog). V tem času je večje tudi število vlog za digitalna potrdila zaradi vpisa na fakultete.

Na krajevnih uradih do osebnih dokumentov hitreje

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300