Ptuj: Dokončno se zapira center Bodidobro
Štajerski Tednik
Tipografija

Priljubljena Praznovalnica znotraj centra Bodidobro na Rajšpovi ulici na Ptuju zapira svoja vrata. Od leta 2016, ko so začeli delovati, so tam potekala števila rojstnodneva praznovanja, zabave, otroška druženja, s posebnim programom pa so skrbeli tudi za dobro počutje staršev. Zdaj enostavno prihodnosti ne vidijo več.

Odprtja centra Bodidobro so se Ptujčani leta 2016 močno razveselili. Ponudil je nekaj, česar dotlej v mestu ni bilo. V njem so se izvajale urice montessori za dojenčke in malčke, praznovanja otroških rojstnih dni pod imenom Praznovalnica, neformalna druženja za mamice z otroki, Sofijin kovček zgodb (druženja ob knjigah), zvočne kopeli Marjana Ostroška, slikarske delavnice, različna predavanja in delavnice zunanjih izvajalcev. Projekt Praznovalnica je predstavljal nadgradnjo praznovanj v Bodidobro. Ključna oseba je bila ves čas Petra Kolarič, organizacijo otroških zabav je začela skupaj s še dvema ustanoviteljicama, Barbaro Terbuc in Majo Zebec. S slednjo je zabave vodila zadnji dve leti.

V drugih mestih tovrstne igralnice bolje sprejete

Kot pravi Kolaričeva, so bili glavni izzivi vsa ta leta povezani z majhnostjo Ptuja in občasno tudi zadržanostjo do novosti: „Pred odprtjem sem spremljala tovrstne igralnice po drugih mestih in moja vizija je bila, da je odpiralni čas tudi v dopoldanskem času. Takrat naj bi bila igralnica prostor za srečevanje tistih otrok, ki ne hodijo v vrtec, in ljudi, pri katerih so v varstvu (staršev, starih staršev, varušk). Izkazalo se je, da ni zanimanja za to. Tudi sicer so na dogodke zelo pogosto prihajali ljudje iz drugih krajev (Maribor, Lenart, Slovenska Bistrica), včasih celo v večini.

Pogosto je bil izziv tudi resnost prijavljenih, saj se nekateri enostavno niso udeležili, čeprav so si svoje mesto rezervirali. Kadar gre za majhne skupine, je to zelo problematično, saj nekoga drugega zavrneš, na koncu pa njegovo mesto ostane prazno in stroški se ne pokrijejo.“

Nato je udarila še epidemija ...

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300